Fotoalbum

Jeg er gift med Ghita og hedder Karl-Henning.
Volvotraktorer er min store interesse, især af ældre model.
Her på siden vil jeg lægge billeder ind af mine maskiner og traktorer.


Bukh i 100 år 

I anledning af 100-året for den danske Motorfabrik Bukhs 100 år start var der lavet en speciel udstilling om og med motorerne fra fabrikken i Kalundborg. Der var naturligvis de forskellige stationære motorer, der var med til at lette landmandens dagligdag før Anden Verdenskrig. Der var flere forskellige skibsmotorer, og så en stribe af de røde traktorer. 

En af samlingens perler og måske mest autentiske model var dog stillet i et hjørne uden for selve pladsen. Det var lidt synd at den sjældne og komplette Bukh D-45 som det danske Flyvevåben i en serie på 15 anskaffede i 1960 til at rydde start- og landingsbaner for sne, ikke havde fået en af hæderspladserne.

De var monteret med førerhus og påsat en 6-cylindret Ford-motor på bagenden til at trække sneslyngen. Flere af disse har overlevet, men bliver desværre ombygget til landbrugsmodellen og malet røde. Bukhs tidlige traktorer er meget efterspurgte og derfor bliver de overlevende af Flyvevåbnets sneslynger ombygget eller tilbagebygget som landbrugstraktorer. Man må håbe at et par stykker bliver bevaret i Flyvevåbnets udstyr.