Fotoalbum

Jeg er uddannet håndarbejdslærer og underviser i håndarbejde.
Jeg har altid gang i mange ting, da nye kreative sysler interesserer mig. Mange af mine ting sælges i min butik, og hvis man har specielle ønsker angående garnfarve osv.., kan vi nemt finde ud af det. Jeg vil forsøge at få lagt en masse billeder ind på min hjemmeside, så andre måske kan få ideer, eller får lyst til at købe noget af mig. 😉
"Det modvirker stress at være kreativ eller at have en kunstnerisk hobby. Sætter du tid af bare en gang om ugen til at fordybe dig i håndarbejde, maling, tegning eller fotografering, vil du have højere livskvalitet og opleve mindre stress. En amerikansk undersøgelse har vist, at pulsen falder betydeligt, når du f.eks sidder med et sytøj" citat Hendes Verden nr.32/2007.

Op til jul var jeg i gang  med at strikke pulsvarmere. De har været meget brugt i 18. og 1900 tallet i Norge. Først og fremmest var det statspragt til kirkebrug og bryllup. Meget tyder på at disse dekorative pulsvanter var i brug over hele landet af både kvinder, mænd og børn. De gik af moden i forrige århundrede, omkring 1920. Der var ofte strikket perler med ind i flotte mønstre. Armringene, som de også blev kaldt, skjulte ofte det som var beskidt eller slidt. Var skjorten hel og fin med tungekanter, kunne den godt stikke ud under pulsvarmerne. Men for det meste sad de ovenpå skjorten og dækkede det slidte og snavsede. Idag bruger vi dem fordi de er dejlige varme og pynter under jakken.
Se mere i den norske bog "Perler på pulsen" af Kirsten Rømcke og Nina Granlund Sæther. 326 kr. Norges husflidslag.

Jeg er lige blevet færdig med en poncho, strikket i 4 lag garn i vilkårlig materiale, men i afpassede farver. Det er sjovt, at lave sin egen garnnøgle, men det bliver hårdt i længden, at sidde med det store bundt garn. Tag 3-4 bundter garn. Lad det løbe sammen, skift en farve ud, af og til, ved at klippe af og knytte en ny farve til. Det er strikket på p. nr. 12. Jeg har slået 38 m op og strikket rib, 2 ret og 2 vrang. Det strikkede stykke skal være ca. 30 cm længere end det er bredt. Der strikkes to stykker, der syes sammen. Se fotoalbum denne side. Jeg lærte igen lidt, efter jeg har lavet denne poncho. Det er vigtigt at skifte garn lidt ofte, når man laver sit bundt ellers bliver det strikkede lidt kedeligt at se på. Godt med variation. Man kan vælge at holde det inden for samme farvenuance, men man kan også være lidt modig og sætte en "pangfarve" ind. Det er et temperamentsspørgsmål.

Marts 09.Jeg er begyndt at knytte armbånd igen. Jeg har fundet en god side på nettet, hvor alt bliver grundigt fortalt og understøttet af billeder. I går var jeg henne på Algade i Koldby og undervise i det. De fik lavet nogle rigtig flotte armbånd og nøgleringe. Teknikken er Macrame, og de fleste har prøvet det i deres unge dage, hvor det også var fremme. I dag bliver de knyttet med en glidelukning, som dem man kan købe fra Kræftens Bekæmpelse. Det er ret smart, da det så er ganske nemt at tage af og på.
Her er hjemmesiden:
http://gammelbro.blogspot.com/2008/07/knyt-et-armbnd-macrame.html

På følgende hjemmeside kan man se hvad de koster i butikkerne. En formue synes jeg.
http://www.smykkegave.dk/Default.asp?mode=showproductcat&catid=337

Oktober 2009. Nu har jeg fået gang i sokkerne. Jeg fandt en halvfærdig sokke blandt de uafklarede håndarbejder, og bestemte mig for at få strikket det par færdig, inden jeg gik i gang med nogle nye. Jeg har netop købt noget flot garn i lilla nuancer i Super Best, og glæder mig til at komme i gang med dem.

November 2009. Jeg er ved at strikke futsko, der skal filtes. Jeg er spændt på at se, hvor store de bliver, når de er filtet i vaskemaskinen. Jeg har strikket nogle futsko i Lima garn, det er lækkert at strikke af og resultatet bliver flot og tæt. Jeg har lagt billeder ind af dem. De blå/lilla er strikket i meleret Lima garn, så undgår man alle de ender der skal hæftes.
Jeg har givet strikket et højere kant på dem, så de varmer op på anklen. Desuden har de fået et lag latex(gummibehandling), så er de mere skridsikre og holder længere.
De grå er strikket i Fritidsgarn. De er ikke så bløde som dem i Lima, men har mere facon som sko og ikke så slatne.

 
  Desuden strikker jeg huer, det er jo ved at være koldt, så det er godt at få varmet ørerne. Det tager ikke ret lang tid at strikke en hue, og det er meget billigere end at købe en.

Jeg har strikket en taske, hvor der er strikket cykelslanger ind. Se billeder på denne side.

August 2010.
Jeg har gang i patchwork på snor. Se min side med det.
Der er billeder her på siden, og det er en meget dejlig hobby. Det er relativt nemt, det tager tid, men resultatet bliver flot.

September 2010.
Så er der kommet gang i produktion af slikpapirstasker/kurve. Jeg er startet op med at få lavet ringene, men skal have fundet ud af, hvordan man syr dem sammen. Det tager lang tid, men jeg tror at resultatet bliver flot. Jeg håber, at jeg snart får nogle ting af jer, så jeg kan komme igang med at bruge kaffeposer osv........
Jeg har syet tasken sammen nu, det var ikke så svært, men mangler at få syet lynlås i. Jeg har syet tasken sammen med tandtråd, da det er stærkt.
Husk at tage et stykke der er langt nok, da man ikke kan knytte det samme for at øge det.
Der er foldt 3 ringe af hver 24 stk papir på 9x19,5 cm.

Se billeder fra processen på denne side.

Fremgangsmåde og mange gode ideer, findes på den fantastiske hjemmeside

http://genbrugblirguld.blogspot.com/


I den nye Sex and the City2 film vil der også være en taske fra det Amerikanske firma Ecoist, som er kendt for sine mange farverige tasker, som alle er produceret af overskuds materialer. Desuden planter Ecoist et træ for hver taske der bliver solgt og er samtidig et fairtrade produkt.

I filmen er det Samantha Jones som har en Mega Silver over sin skulder. Tasken er flettet af papir fra tyggegummi. Indvendig er der en smart lomme som kan rumme mobiltlefonen og de vigtigeste ting som nøgler og makeup. Tasken koster vejl. 1999,- kr. og måler 52 cm i højden. En taske som kan rumme rigtig meget.

Ringenes herligheder

Superflotte hightech alu-tasker fra Escama Studio er fremstillet af dåseringe fra brugte sodavands- og øldåser.

Der er stadig mange lande, hvor dåseringe fra sodavands- og øldåser rykkes helt af ved åbningen og derved ofte havner på gaden eller i naturen. Det bliver hvert år - faktisk hver dag - til millioner af ringe, som forurener og ikke foregår.

Det har inspireret Escama Studio til at designe og fremstille smarte håndtasker af indsamlede dåseringe.

Ideen med at genbruge alu-ringe er ikke ny, men Escama Studio har formået at tilføre en ekstra dimension og har skabt en serie unikke og meget spændende tasker, som har vakt berettiget opsigt på modemesser verden over.

Taskerne fremstilles i Brasilien, hvor Escama Studio opkøber brugte dåseringe i hundredtusindvis hvert år. Ringene desinficeres, rengøres, poleres og flettes til tasker af omkring 100 medarbejdere - oftest kvinder uden uddannelse - som sikres en retfærdig betaling for deres varer og mulighed for en bedre tilværelse.

December 2010:
Nu står den på hatte!
Jeg strikker og valker/filter bagefter i vaskemaskinen
Strikkede hatte har den fordel at de er meget varme og skyr vand, så de føles tørre at have på. Se billederne af processen i mit galleri herunder. De krymper utroligt meget, så jeg vaskede hatten tre gange ved 40 grader, for at den ikke skulle krympe for hurtigt. Jeg erfarede dog, at det er bedre at vaske ved 60 grader i 2 timer og 20 min., så er hatten færdig og flot efter en gang vask.
Den er strikket i fritidsgarn og der er gået 3 bundter på pind nr. 8. De øvrige hatte er strikket på pind nr. 9, da det er en fordel at strikke lidt løst, da det så filter nemmere. Jeg strikker på rundpind, frem og tilbage, da det er for tungt at have strikketøjet på to pinde.

December 2010:

Udover at have strikket en del hatte i julen, er det også blevet til et tørklæde i guirlandestrik. Jeg så den i en garnbutik før jul, og fik lyst til at strikke den. Jeg havde købt noget billigt tykt bomuldsgarn i sommer i blå og grønne nuancer, og det skulle omsættes nu. Jeg har 8 masker på hver pind(det er strikket på 4 pinde) og strikket på pind nr. 6. Se billederne nedenfor, de skulle forklare hvordan gør. 

Opskriften på hatten kommer her:
 

Filtet hat

 

Garnforbrug: 3 bundter af 25 kr.

 

Slå 115 m op på p. nr.8 (Fritidsgarn)

 

3.p: strik hver 14. og 15. m sammen = 108 m

 

Efter 7 cm: strik hver 7. og 8. m sammen = 95 m

 

Efter 11 cm: strik hver 6. og 7. m sammen

 

Sæt mærketråd i.

 

Når arbejdet måler 25-31 cm (kommer an på hvor lang hatten skal være) strik hver 6. og7. m sammen = 71 m.

 

Strik 2 p.

 

Strik hver 5. og 6. m sammen = 60 m

 

Strik 2 p.

 

Strik hver 4. og 5. m sammen = 48 m

 

Strik 2 p.

 

Strik 3. og 4. m sammen = 36

 

Strik 2 p.

 

Strik 2. og 3. m sammen =24 m

 

Strik 2 p.

 

Strik alle m sammen 2 og 2 = 12 m (Arbejdet måler nu 54 cm, hvis du valgte at strikke 31 cm efter mærketråden.

 

Hatten sys sammen.

 

Vaskes ved 60 grader i 2 timer og 20 min. sammen med et par tennisbolde og et gammelt håndklæde i samme farve som hatten.

 

Hatten sættes på hovedet/formen så snart den kommer ud af maskinen, så den får den rigtige facon.

Sættes til tørre.

 

Kan pyntes med knapper, skind, filtede blomster osv….(Garnforbrug: 4 bundter)

 

Se evt. www.hattedamen.dk og www.lovmandsminde.dk

Ghita Noermark dec. 2010


Sept.2011:
Jeg købte nogle håndarbejdsbøger forleden, der i blandt bogen om dominostrik - og det måtte jeg bare prøve. Det er rigtigt sjovt og anderledes, og man kan få brugt sine rester. Jeg starter med en "prøveklud" strikket i Fritidsgarn. Den skal filtes og vi ser hvad det ender med at blive til. Måske en taske.....

Dominostrikken blev i sin tid udviklet af en tysker ved navn Horst Schulz. Han kaldte det Das neue Stricken og skrev flere bøger om strikkemetoden. Herhjemme blev teknikken taget op af Vivian Høxbro , der navngav, designede og siden videreudviklede sine egne versioner af teknikken.